Tips

Hieronder een paar tips en do’s en don’ts, die het werken met de applicatie een stuk gemakkelijker maken en snelle resultaten geven.

  • gebruik het filtermenu om sneller te kunnen invoeren: want, bijvoorbeeld, als je filtert op een bepaalde lokatie, dan zal bij het toevoegen van een dienst die lokatie al zijn ingevuld, wat het invoeren van bijvoorbeeld alle diensten op een lokatie aanzienlijk versneld.
  • gebruik de kopieerknop om versneld diensten te kunnen invoeren: bij elke dienst kun je deze vinden naast de edit-knop. Wanneer je hierop drukt, creeer je een nieuwe dienst op basis van de gegevens van de betreffende dienst. Alle gegevens van die dienst zijn al ingevoerd, behalve de medewerker. Deze functionaliteit is dus handig als je een dienst wilt maken, die lijkt op een dienst, die al bestaat.
  • Gebruik de snelle manier voor het invoeren van datum en tijd
  • Gebruik de snelle/slimme manier voor het indelen van medewerkers op diensten))Bekijk ook de Do’s and don’ts.
  • Let op dat koppelingen tussen teams, locaties en diensten juist altijd intact blijven. Dus hergebruik nooit een oud team van vorig jaar voor een nieuw team van dit jaar door de naam te wijzigen. Als je bv de carservice bv niet meer nodig hebt en je hernoemt ‘m naar afbouw, dan zijn de roosters van het carserviceteam van vorig jaar opeens allemaal afbouwdiensten. In zo’n geval kan je beter de carservice inactief maken en een nieuw afbouwteam maken.